Boerenmeergranenbrood met pittige Oosterse kip
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Kip
Oosters

Ingrediënten
- 400 g kippendijen, in kleinestukjes
- 2 tl geraspte gember
- 100 ml rijstwijnazijn
- 2 tl basterdsuiker
- 1 wortel, in dunne sliertjes
- Halve komkommer, in dunne sliertjes
- 60 ml sojasaus
- 60 ml chilisaus
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 4 sneden boerenmeergranenbrood
- 2 el mayonaise
- 12 takjes koriander, bladeren geplukt
- 1 lange rode Spaanse peper, zaden verwijderd, zeer dun gesneden
Bereidingswijze
- Meng voor de dressing de gember, azijn, suiker en 1 theelepel zout in een kom. Voeg daarna de komkommer en wortel toe aan de dressing en laat deze 30 minuten intrekken.
- Doe voor de marinade de sojasaus, chilisaus en knoflook in een kom en voeg de kip toe. Laat alles 30 minuten in de koelkast marineren.
- Haal de kip uit de marinade, verhit de olie in een pan en bak de kip in 4-5 minuten gaar. Haal ook de groenten uit de dressing en laat deze goed uitlekken.
- Smeer de mayonaise op de sneden brood. Beleg met de groenten, stukjes kip, korianderbladeren en wat rode peper.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!