Broodje met shoarma van het lam
20-40 minuten
Bakken
Lunch
Lam
Overig
Winter

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 g lamsvlees (van de bout)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl kardemomu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl kaneelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl nootmuskaatu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g ijsbergsla, in dunne repenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eu005cu0026frac12; komkommer, in dunne plakjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g cherrytomaatjes, in vierenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e u005cu0026frac12; gele paprika, in dunne repenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eu005cu0026frac12; rode paprika, in dunne repenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 bosuitje, in ringetjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 rode ui, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g mau005cu0026iuml;skorrels, uitgelektu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 pitabroodjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e8 el magere yoghurtu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el halvanaiseu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 teentjes knoflook, geperstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd het lamsvlees in reepjes. Meng de kardemom, kaneel en nootmuskaat en wrijf hiermee het vlees in. Breng het op smaak met peper en zout.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit in een pan de olijfolie en bak de shoarma in circa 8 minuten gaar.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBereid de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met ijsbergsla, komkommer, cherrytomaatjes, beide paprikau005cu0026rsquo;s, ui en mais en de gebakken shoarma. Meng ondertussen de yoghurt met de halvanaise en de knoflook en serveer de saus erbij.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 580 KCAL (2435 KJ). EIWIT: 26 G. VET: 35 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 38 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!