Chili con pollo		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Kip									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Zomer									
							
							
Ingrediënten
- 500 g kippendijen, in blokjes van 2 cm gesneden
 - 250 g sperziebonen
 - 200 g reuzenbonen
 - 200 g groene kidneybonen
 - 1 groene paprika, in repen gesneden
 - 1 grote ui, in grove stukken gesneden
 - 2 chilipepers, in ringetjes gesneden (met of zonder zaadjes bepalend voor de pittigheid)
 - 1 tl komijnpoeder
 - 5 el olijfolie
 - 125 ml zure room
 - 100 g geraspte belegen kaas
 - chilipeper en zout
 
Bereidingswijze
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze, kook ze in water en zout in 5 minuten beetgaar.
 - Verwarm olie in een hapjespan en fruit hierin de stukken ui 5 minuten op zacht vuur.
 - Voeg de fijngesneden kippendijen en de reepjes groene paprika (bestrooid met zout, chilipepers en komijnpoeder) toe en bak alles 5 minuten.
 - Spoel de reuzenbonen en de kidneybonen in een zeef en voeg deze toe samen met de sperziebonen.
 - Voeg de zure room toe en roer alles goed door elkaar.
 - Stoof het mengsel 20 minuten op zacht vuur met het deksel op de pan. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Breng het op smaak met chilipeper en zout.
 - Serveer in een diep bord en strooi er wat geraspte belegen kaas overheen.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 635 KCAL (2665 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 44 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!