Cranberrypaté met ontbijtspek en vijgen-sjalot
20-40 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 100 g cranberrypaté
  • 100 g ontbijtspek
  • 20 g roomboter
  • 3 sjalotten, in halve ringen
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el vijgenjam
  • Botersla
  • 1 verse vijg, in 8 parten
  • 2 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de roomboter in een koekenpan en fruit hierin op laag vuur de sjalotjes. Blus af met de wittewijnazijn, voeg de vijgenjam toe, roer het mengsel een keer door en laat het nog 15 minuten licht karamelliseren.
  2. Snijd de plakjes ontbijtspek 1 keer dwars door. Snijd blokjes van 1,5 cm van de paté (4 per persoon) en wikkel om elk blokje een stukje ontbijtspek. Bak de blokjes in een antiaanbakpan krokant.
  3. Verdeel een paar blaadjes botersla over 4 borden, schep er wat van de vijgen-sjalot op en schik daarop de blokjes gebakken paté. Leg er de vijgenpartjes bij en strooi er de hazelnoot overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!