
Ingrediënten
u005cu003cpu005cu003e- 4 ongepaneerde varkensschnitzels van de bovenbil (150 g per stuk)u005cu003cbr /u005cu003e- 2 eierenu005cu003cbr /u005cu003e- 2 eetlepels bruisend mineraalwateru005cu003cbr /u005cu003e- 50 g bloemu005cu003cbr /u005cu003e- 150 g paneermeelu005cu003cbr /u005cu003e- Zonnebloemolie (een laagje van 3 cm in een pan waar je het vlees in bakt)u005cu003cbr /u005cu003e- Zoutu005cu003c/pu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg het vlees tussen twee stukjes huishoudfolie en sla het vlees met een vleeshamer of pan plat tot een dikte van 3 tot 5 mm.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng – voor de luchtigheid – het mineraalwater met de eieren en klop het mengsel los.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBestrooi de platgeslagen varkenslapjes met zout, haal de varkenslapjes door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de schnitzels door het ei en zorg dat ze helemaal met ei bedekt zijn.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de schnitzels door het paneermeel. Druk dit licht aan tot het vlees goed bedekt is met paneermeel.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit de olie in een pan tot 180 graden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBak de schnitzels hierin. Houd ze in beweging (beweeg de pan op en neer), zodat ze mooi souffleren (luchtig worden).u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eTIP: Serveer met lauwwarme aardappelsalade en een schijfje citroen met ansjovis (naar Oostenrijkse traditie).u005cu003cbr /u005cu003eu005cu003cbr /u005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 570 KCAL (2395 KJ). EIWIT: 42 G. VET: 31 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 30 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e