Eggs benedict met avocado en chorizo
20-40 minuten
Overig
4 personen
Ontbijt
Varken
Frans
Kerst

Ingrediënten
- 75 g chorizo, plakjes
- 0,5 l en 1 el water
- 1 el azijn
- 4 grote eieren
- 75 g ongezouten roomboter, gesmolten
- 2 eierdooiers
- Sap van een halve citroen
- 4 briochebroodjes, opengesneden
- 1 rijpe avocado, gehalveerd en in dunne plakjes
- 5 takjes bieslook
Bereidingswijze
- Plaats een diep bord in een voorverwarmde oven van 50° C (om later de gepocheerde eieren warm te houden).
- Bak de chorizo in een koekenpan kort aan en leg de plakjes op keukenpapier (om uit te lekken).
- Breng de halve liter water en azijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur laag zodat het niet meer borrelt. Breek een ei in een klein kommetje, draai ondertussen met een lepel een draaikolkje in het water en laat het ei daar voorzichtig inglijden.
- Pocheer het ei 3 minuten en verwijder het voorzichtig met een schuimspaan uit het water en leg het ei in het diepe bord in de oven. Herhaal dit met de andere eieren.
- Doe de gesmolten roomboter in een kleine maatbeker met schenktuit.
- Leg de 2 eierdooiers in een hoge staafmixerbeker en voeg 1 eetlepel water en een beetje citroensap toe. Zet de staafmixer aan en giet, in een langzame, dunne straal, de gesmolten boter erdoor, terwijl de staafmixer op constante snelheid draait. Zodra de saus dikker wordt, maar vloeibaar blijft, is de hollandaisesaus klaar.
- Leg op ieder broodje circa 4 plakjes chorizo.Verdeel de avocado erover en leg daarop een gepocheerd ei. Schenk de hollandaisesaus eroverheen en garneer met bieslook.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!