Fegato alla Veneziana		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Kalf									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Onbekend									
							
							
Ingrediënten
600 g kalfslever, in reepjes
4 middelgrote uien, geschild en in ringen
3 eetlepels olijfolie
50 g boter
50 g bloem
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 eetlepels balsamicoazijn
1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
Bereidingswijze
Stap 1. 
Bestuif de lever licht met bloem. Verwarm de olijfolie met de boter en bak de stukjes lever in een pan met dikke bodem snel bruin. Haal de lever uit de pan.
Stap 2. 
Bak in hetzelfde vet de uienringen glazig (zonder ze te laten kleuren). Voeg de knoflook en de reepjes lever toe en bak al omscheppend nog ongeveer 3 tot 4 minuten.
Stap 3. 
Blus het geheel af met de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met de bladpeterselie en serveer direct.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!