Glaasje met vitello tonnato		
	  				
							
								
										40-60 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hapjes/Amuse									
							
										
							
								
										Kalf									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
200 g kalfsfricandeau
2 eetlepels boter
1 blikje tonijn
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes
1 citroen, het sap
4 trostomaatjes
Bereidingswijze
Wrijf het kalfsvlees in met peper en zout. Bak het vlees in de boter rondom bruin en
gaar het rosé, tot een kerntemperatuur van 60 graden.
Laat het vlees iets afkoelen en snijd het in dunne plakjes.
Meng de tonijn, mayonaise en kappertjes en mix dit met een staafmixer tot een gladde
saus. Breng het op smaak met peper en zout.
Rijg een kwart tomaatje en wat kalfsfricandeau aan een spiesje. Vul een glaasje met wat tonijnmayonaise en zet het spiesje erin. Besprenkel met wat citroensap.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!