Hachee van de barbecue
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 750 g doorregen runderlappen, in grove blokjes
  • 30 g boter
  • 500 g uien, in ringen
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 el appelstroop
  • 1 steranijs
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 el zilveruitjes
  • 2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
  • Peper en zout
  • Rode kool
  • Aardappelen

Bereidingswijze

  1. Warm de barbecue op tot 220°C met het gietijzeren rooster.
  2. Smelt de boter in een Dutch oven en bak de runderblokjes rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de uien toe en laat zacht worden. Meng daarna appelstroop, appelciderazijn, steranijs, nootmuskaat, suiker, laurier, kruidnagel en zilveruitjes erdoor.
  4. Giet de runderbouillon erbij en voeg meteen de blokjes ontbijtkoek toe. Roer goed door zodat het begint in te dikken.
  5. Zet de pan terug in de barbecue met hitteschild en verlaag de temperatuur naar 140°C. Laat 2,5 tot 3 uur zacht stoven.
  6. Serveer met rode kool en kruimige aardappelen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!