Hollandse gehaktballetjes met een salsa van tomaat en citrus		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Bijgerecht									
							
										
							
								
										Gehakt									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Onbekend									
							
							
Ingrediënten
250 g half om half gehakt
Mespuntje kruidnagelpoeder
Mespuntje cayennepeper
1 tomaat, ontveld en in blokjes
1 sinaasappel, dikgeschild en in stukjes
1 sjalotje, geschild en fijngesnipperd
Sap van 1 limoen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel gehakte munt
Bereidingswijze
Stap 1. 
Meng het gehakt met het kruidnagel poeder en de cayennepeper, breng op smaak met zout en peper en draai er gehaktballetjes van. Bak ze en steek ze per twee stuks op een satestokje.
Stap 2. 
Meng de overige ingredienten met elkaar.
Stap 3. 
Verdeel de salsa over amuseglaasjes en zet er de prikker met gehaktballetjes in.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!