Jerk chicken
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • vers stukje gember van 5 cm
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 2 el basterdsuiker
  • handje verse tijm
  • 4 stengels bosui
  • zout naar smaak
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml olijfolie

Bereidingswijze

  1. Mix alle benodigdheden in een keukenmachine tot een smeuïge marinade.
  2. Marineer de kipdijfilet met een dikke laag marinade aan beide kanten. Laat dit minimaal een uur marineren voor het lekkerste resultaat.
  3. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 160 graden. Leg de kipdijfilet indirect op de barbecue en laat ze voor zo’n 5 tot 8 minuten garen. Smeer ze in met de overgebleven marinade. Gril ze op hoog vuur af tot ze een kerntemperatuur van 75 graden hebben bereikt.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!