
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 kalfsschnitzels van 150 gu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 eiu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 eetlepel melku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e5 eetlepels bloemu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e75 g broodkruimu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e75 g parmezaan, gerasptu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 eetlepels fijngehakte peterselieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 eetlepels vloeibare bakboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 kleine bloemkoolu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 groentebouillonblokjeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 takje tijmu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e30 g gezouten roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 eetlepel vloeibare honingu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven voor tot 220 graden. Breng de bouillon aan de kook met de tijm. Haal de buitenste bladeren van de bloemkool en kook deze in zijn geheel in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de bloemkool af en bewaar wat van de bouillon.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSmelt de roomboter met de honing. Leg de bloemkool in een ovenschaal en giet er de honingboter overheen. Bak de bloemkool in 20 minuten in de oven lichtbruin.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eRoer in een diep bord het ei los met de melk. Meng in een ander bord de bloem met wat zout en peper, en in een derde bord het broodkruim met de Parmezaan en peterselie. Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en tot slot door het broodkruim.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de bakboter in een koekenpan en bak de schnitzels aan elke kant op middelhoog vuur 3 minuten totdat ze gaar zijn en van buiten mooi bruin en krokant.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de bloemkool uit de oven en breng deze op smaak met zout en peper. Meng wat van de overgebleven bouillon met de honingboter. Presenteer de bloemkool in zijn geheel, snijd er aan tafel stukjes van en serveer deze met wat bouillonmengsel en de schnitzels.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003e