Varkenshaas met abrikozensaus
20-40 minuten
Braden
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

600 g varkenshaas
12 rijpe abrikozen
zout en peper
2 el vloeibare boter
2 sjalotten, gesnipperd
mespunt kardemom
50 g ijskoude boter in kleine stukjes

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een pan met water aan de kook. Maak een sneetje in de schil van de abrikozen en leg ze 20 seconden in het kokende water. Schep ze over in koud water en trek dan het vel los. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in 4 parten. Haal het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast. Bestrooi het vlees met zout en peper en verwarm de boter in de koekenpan.

Stap 2
Braad het vlees om en om aan en zet het vuur iets lager. Neem het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de sjalot met de kardemom circa 2 minuten. Leg het vlees terug in de pan en voeg een paar eetlepels water toe. Bak de varkenshaas in circa 15 minuten gaar. Leg geen deksel op de pan en keer het vlees regelmatig. Leg de laatste 3 minuten de abrikozenstukjes bij het vlees in de jus.

Stap 3
Snijd de varkenshaas in plakken en schik deze op een schaal. Houd ze warm onder een deksel of aluminiumfolie. Roer op laag vuur de klontjes ijskoude boter door de saus om die dikker te maken.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!