Lamsbout op de barbecue
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
6 personen
Hoofdgerecht
Lam
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 1800 g lamsbout met been
  • 8 tenen knoflook
  • 8 ansjovisfilets
  • 4 eetlepels vadouvan kruidenmix
  • Zeezout
  • Peperkorrels, geplet
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook. Snijd deze in plakjes, en de ansjovis in stukjes van 2 cm.
  2. Maak inkepingen in de lamsbout en steek hier de plakjes knoflook en ansjovisstukjes in.
  3. Maak een mengsel (‘rub’) van zeezout, geplette peperkorrels en vadouvan-kruiden en 0,5 dl olie.
  4. Wrijf de bout in zijn geheel in en laat de rub minstens 1 uur intrekken.
  5. Richt ondertussen de barbecue in voor indirecte garing.
  6. Breng de temperatuur van de barbecue naar 160 graden en leg de lamsbout erop. Laat het vlees rustig garen tot de kern 60 tot 65 graden is. Maak in deze tijd de bijgerechten.
  7. Laat het vlees na bereiding nog 10 minuten rusten. Serveer op een mooie plank zodat je de bout kunt aansnijden.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 485 KCAL
(2.035 KJ). EIWIT: 38 G. VET: 36 G (WAARVAN
23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 2 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!