
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e600 g lamsvlees, in stukjes gesneden, om te stovenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 eetlepels bloemu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 eetlepels paprikapoeder pikantu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e75 g roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 eetlepels olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e8 kleine sjalotjes, gepeld en gehalveerdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 teentjes knoflook, gehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 flesje donker bier (trappist)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e300 ml kalfsfondu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 eetlepels bruine basterdsuikeru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 bouquet garni (bosje van peterselie, tijm en laurier)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 theelepel komijnpoederu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 eetlepels balsamicoazijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 g vastkokende aardappelen, geschild en in grove stukkenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 dunne preien, in grove ringen gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e300 g kleine bospeen, geschrapt met een stukje groen er nog aanu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eu005cu0026frac12; bosje platte peterselie, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven voor op 120 graden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de bloem met de paprikapoeder en bestrooi het lamsvlees rijkelijk met zout en peper en vervolgens met het bloemmengsel.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSmelt de roomboter in een braadpan met olijfolie en schroei het vlees bruin en goed dicht. Haal het lamsvlees uit de pan en houd het apart.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eFruit de sjalotjes en de knoflook kort in het braadvet van het vlees en haal ze dan met een schuimspaan uit de pan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGiet het flesje bier in de pan en roer het los met de braadresten. Voeg dan de kalfsfond, de basterdsuiker, het bouquet garni, de komijn en de balsamicoazijn toe en laat het 5 minuutjes flink doorkoken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg dan het lamsvlees en het ui/knoflookmengsel toe. Meng het geheel en maak het goed heet in de pan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZet de pan met de deksel erop 1,5 uur in de oven.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg de aardappelen toe en verhoog de oventemperatuur na een half uur naar 140 graden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eAls laatste gaan de prei en de bospeentjes erbij. Roer zo min mogelijk, zodat de groenten mooi heel blijven. Laat het geheel nog 20 minuten stoven.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eServeer de lamsstoof in een mooie schaal. Bestrooi deze met de gehakte peterselie en serveer er dikke plakken landbrood of desembrood bij.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 825 KCAL (3465 KJ). EIWIT: 41 G. VET: 47 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 50 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e