
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e800 g longhaas (aan 1 stuk zonder zeen, vraag je Keurslager)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eGevulde courgetteu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 courgette, in de lengte doormidden gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e120 g geitenkaas, kleine brokjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 tenen knoflook, geperstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g broodkruimu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e60 g half gedroogde tomaatjes, in stukjes gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 tl oreganou005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eAardappelspiesu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e6 middelgrote aardappelsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 groentebouillontabletu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 uien, schoongemaakt en elk in 6 stukken gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 teentjes knoflook, geperstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tak rozemarijn, blaadjes fijn gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ezeezout en peperu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLaat het vlees op kamertemperatuur komen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBestrijk het vlees met olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Gril de longhaas 3 minuten aan elke kant op de hete BBQ (met kerntemperatuur tussen 48˚ C en 51˚ C) en laat het rusten onder aluminiumfolie.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eServeren met de gevulde courgette en de aardappelspies.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 340 KCAL (1430 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 18 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 0 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eGevulde courgetteu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwijder de zaadlijsten van de courgette met een lepeltje en bestrooi ze met zout. Laat het vocht van de courgette met de snijkant naar beneden op keukenpapier uitlekken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de geitenkaas, stukjes tomaat, oregano, knoflook en broodkruim door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchep het mengsel in de helften van de courgette, leg ze op een bakplaatje en giet er olijfolie overheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePlaats het plaatje op de BBQ aan de zijkant met het deksel dicht (indirect garen). Laat de courgette in 8 tot 10 minuten gaar worden en de geitenkaas smelten.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHeb je geen BBQ met deksel? Pak het bakplaatje dan in met aluminiumfolie.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 375 KCAL (1575 KJ). EIWIT: 13 G. VET: 26 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eAardappelspiesu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchil de aardappels en snijd plakken van 1 cm dik. Kook deze in een koekenpan met water en een bouillontablet 5 minuten.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchep de aardappels uit het water, laat ze uitlekken en dep ze droog.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKook in dezelfde pan de stukken ui 5 minuten zodat ze wat zachter zijn. Dep ook deze droog.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eNeem nu een grote ijzeren spies en rijg om en om schijven aardappel en stukken ui tegen elkaar aan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak een mengsel van de olijfolie, knoflook, rozemarijn, zeezout en peper. Bestrijk de spies met het oliemengsel. Gril de aardappelspies met de courgettes in een aluminium grillschaal op de BBQ in 8 tot 10 minuten en draai de spies regelmatig om.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 295 KCAL (1240 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 15 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 Gu005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eTIP: u005cu003c/strongu005cu003eMaak een schaal met de reuzenspies, de courgettehelften en de longhaas en bestrooi het geheel met rucola. Sprenkel er daarna olijfolie en grof zeezout overu005cu003c/pu005cu003e