
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 schouderkarbonades u005cu0026aacute; 150 gu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBoteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 uien, in ringen gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 tenen knoflook, schoongemaaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 cm versgeraspte gemberu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 ml ketjap manisu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 eetlepel sambal oeleku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 eetlepels bruine basterdsuikeru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 theelepel kentjoer of gemberpoeder (verkrijgbaar bij de toko of Turkse winkel)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 biologische citroenenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g spekblokjes, uitgebakkenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e175 g sojaboontjesu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZet de ru005cu0026ouml;mertopf minimaal 10 minuten in koud water.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm 50 gram boter in een koekenpan en bak de met zout en peper bestrooide karbonades om en om 5 minuten zodat ze een mooie bruine kleur hebben.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchep de karbonades in de ru005cu0026ouml;mertopf.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eFruit de uien en knoflook zachtjes aan totdat ze lichtbruin kleuren en schep dit op het vlees.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak een mengsel van ketjap, sambal, gember, suiker, kentjoer, sap en rasp van 1 citroen en giet dit over de uien en het vlees. Schep de uitgebakken spekjes erop.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePlaats de KOUDE ru005cu0026ouml;mertopf in een KOUDE oven en zet deze vervolgens op 160 graden. Een koude schaal zal beter het vocht opnemen. Bovendien gaan vitaminen en voedingsstoffen op deze manier niet verloren en is aanbakken niet mogelijk, omdat het binnen de ru005cu0026ouml;mertopf niet heter wordt dan waterdamp.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLaat het vlees 2 uur in de oven garen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg na 1,5 uur de sojaboontjes en partjes van 1 citroen toe en serveer met rijst of mie.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 620 KCAL (2605 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 39 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD).u005cu003cbr /u005cu003eKOOLHYDRATEN: 30 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e