Pasta met kip, peper en tomaat		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Kip									
							
										
							
								
										Italiaans									
							
							
Ingrediënten
- 500 g kippendijfilet, in blokjes
 - 400 g verse eierpasta
 - 2 teentjes knoflook
 - 2 uien, gesnipperd
 - 2 Spaanse pepers, fijngesneden
 - 2 groene pepers, fijngesneden
 - 24 honingtomaatjes
 - 125 g Parmezaanse kaas
 - 2 eetlepels bruchettakruiden
 - Basilicum en oreganoblaadjes
 - Roomboter
 - Olijfolie
 - Peper en zout
 
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
 - Snijd de honingtomaatjes doormidden, leg ze op een ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze 15 minuten in de warme oven.
 - Kook de pasta met zout beetgaar. Fruit ui, knoflook en pepers in olijfolie in 10 minuten zacht en voeg de bruchetta-kruiden toe.
 - Bestrooi de kip met wat peper en zout. Bak de blokjes 5 minuten goudbruin in 25 gram roomboter.
 - Giet de pasta af en voeg het pepermengsel en de kip toe. Verdeel de geroosterde tomaatjes, de geraspte parmezaan en de blaadjes kruiden erover.
 
Voedingswaarde per persoon
750 KCAL (3150 KJ). EIWIT: 49 G. VET: 32 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 64 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!