
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 g fricandeau (vleeswaren)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 rol koelvers pizzadeeg (400 g)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e125 g mascarponeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el truffelolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 groene courgetteu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 gele courgetteu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 knol venkelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 bol mozzarella, in plakjes gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e50 g geraspte pecorino kaasu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e50 g groene olijven, in plakjes gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eolijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003egerookt zeezout (Maldon)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003cpu005cu003eJe kunt je barbecue zo heet stoken dat je hem ook als pizzaoven kunt gebruiken. Met een pizzasteen bak jeu005cu003cbr /u005cu003edan de lekkerste pizzau005cu0026rsquo;s. Succes verzekerd!u005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eRoer de mascarpone los met de truffelolie en breng dit op smaak met peper en zout.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en snijd ook de venkelknol in dunne plakken, eventueel met behulp van een mandoline.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de BBQ tot 220 graden (directe garing).u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBesmeer de groenten met olijfolie, zout en peper en leg ze op het rooster van de barbecue tot de groenten mooie grillstrepen hebben. De groente hoeven niet gaar te zijn.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhoog de temperatuur van de BBQ naar 320 graden en laat de pizzasteen 30 minuten voorverwarmen op de BBQ. De pizza kan ook worden gebakken op een bakplaat in de oven, 15 tot 20 minuten op 220 graden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBesmeer het deeg met de mascarpone en verdeel de mozzarella, gegrilde groenten en olijven en de pecorino kaas.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de pizza met bakpapier op de steen (dit gaat makkelijk met een pizzaschep of schuif hem van de snijplank af op de steen) en sluit de BBQ snel zodat de warmte binnen blijft. Let goed op met het openen van de BBQ (temperatuur is nu heel erg hoog!). Bak de pizza in 4 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte van het deeg en de ingrediu005cu0026euml;nten) gaar en krokant.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de pizza van de BBQ.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de plakjes fricandeau op de pizza en bestrooi het geheel met peper en gerookt zeezout.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 770 KCAL (3235 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 45 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 56 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e