Plaatpizza met prosciutto en taleggio
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten
150 g prosciutto, grof gesneden
100 g prosciutto, in plakken
250 g pizzamix
125 ml water
- Rasp van 1 citroen
- Bloem
- 1 grote teen knoflook, grof gehakt
- 100 ml olijfolie
- 1 rode ui, in halve manen gesneden
- 200 gr crème fraîche
- 2 eidooiers
- 250 gr taleggio, in plakken
- 1-2 courgettes, in de lengte in dunne plakken gesneden
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de pizzamix, het water, de olijfolie en het zout en kneed dit kort tot een luchtig deeg. Maak het deeg plat en bestuif aan beide kanten met bloem. Verdeel het in de vorm van een rechthoek over een ingevette bakplaat of braadslede.
- Besmeer de courgetteplakken met olijfolie.
- Doe de 150 gram grof gesneden prosciutto met de knoflook en 1 eetlepel olijfolie in een staafmixerbeker en maal fijn.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de rode ui tot hij zacht is en laat dit afkoelen.
- Verdeel het prosciuttomengsel over het deeg en schep er de ui overheen.
- Meng de crème fraîche met de eidooiers en verdeel dit over de ui. Leg de plakken kaas erop en bak de pizza 20 minuten in de oven totdat het ei gestold is en de kaas gesmolten.
- Gril ondertussen de plakken courgette in een grillpan.
- Haal de pizza uit de oven en verdeel de courgette en plakken ham erover heen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en citroenrasp.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!