Pommes Anna
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg grote, geschilde aardappelen
  • 300 g geklaarde, gezouten roomboter
  • Mandoline
  • Bakkwast
  • 2 vellen bakpapier
  • 2 rvs schalen (35 x 20 cm en 5 cm hoog)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed 1 van de 2 rvs schalen met bakpapier.
  2. Snijd met behulp van een mandoline flinterdunne plakjes van de aardappel.
  3. Besmeer met de bakkwast de binnenkant van het vetvrije bakpapier met roomboter.
  4. Leg nu een laagje van de aardappel dakpansgewijs neer op de bodem van de schaal en besmeer deze met roomboter. Herhaal dit tot alle plakjes aardappel op zijn.
  5. Leg het tweede vel bakpapier erbovenop en hierop weer de tweede, lege schaal (voor lichte druk op de aardappelen). Bak het geheel gedurende 1,5 uur af in de oven.
  6. Druk na bereiding alles goed aan en zet het onder druk weg in de koelkast. Laat dit 24 uur afkoelen. Snijd er blokken van en bak die op de snijkant bruin zodat je de laagjes aardappel ziet.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 751 KCAL (3107 KJ). VET: 60,8 G (WAARVAN 14,9 G ONVERZADIGD). EIWIT: 5,0 G. KOOLHYDRATEN: 43,6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!