Ravioli Mediterranea met Italiaanse venkelworst
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Tussengerecht
Varken
Italiaans
Kerst

Ingrediënten

Vulling

  • 100 g half-om-halfgehakt
  • 75 g gedroogde venkelworst, in dunne plakjes
  • 1 el venkelzaad, geroosterd
  • Rasp van 1 limoen
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el mascarpone
  • 25 g boter
  • Peper en zout

Saus

  • 5 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml kookroom
  • 3 el groene pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper

Ravioli

  • 24 wontonvellen, vierkant 10 x 10 cm (diepvries), ontdooid
  • 1 ei (voor eiwit)
  • 1 el water
  • 40 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g babyspinazie
  • 8 cherrytomaatjes, in vieren gesneden
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Steekring (doorsnede 6-8 cm)
  • Zout

Bereidingswijze

Vulling
Maal het gehakt, de venkelworst, het venkelzaad, de limoenrasp, het sjalotje en de knoflook zo fijn mogelijk in een keukenmachine. Voeg eventueel wat water toe. Rul dit mengsel kort rul in een koekenpan en laat het afkoelen. Meng vervolgens de mascarpone erdoorheen tot een smeuïg mengsel ontstaat.

Saus
Smelt de boter in een steelpannetje en smoor de knoflook gaar. Voeg de kookroom, pesto en Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Doe er een scheutje kookroom bij als de saus te dik is. Breng het op smaak met peper.

Ravioli

  1. Steek 24 rondjes uit de wontonvelle en leg op de helft van de rondjes 1 theelepel worstmengsel (laat de randen vrij). Bestrijk de randjes van de ronde wontonvellen met een kwastje met eiwit en plak er een rondje zondervulling op. Duw het van binnen naar buiten, zodat er geen lucht in de ravioli komt en druk de naden goed aan. Maak zo 12 ravioli ‘s.
  2. Leg de ravioli op een bakplaat met bakpapier en zet deze minsten 15 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 50° C en zet daarin een ovenschaal met een laagje water en 4 diepe borden.
  4. Breng een grote pan met water met zout aan de kook en kook maximaal 4 ravioli ’s per keer in 3 tot 4 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in de schaal in de oven totdat alle ravioli klaar is.
  5. Leg op elk bord een pluk babyspinazie en daar bovenop 3 ravioli‘s. Verdeel de saus en garneer met cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!