Ingrediënten
600 g reepoulet
200 g roomboter
1 dl room
200 g aardappels
2 dl rode wijn
2 dl runderbouillon
2 eetlepels balsamico azijn
2 appeltjes
2 stoofpeertjes
3 eetlepels zilveruitjes
2 theelepels 5 spicespoeder
4 plakken peperkoek
2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd het vlees in mooie grote stukken. Breng het flink op smaak met peper, zout en 5 spices-poeder. Smelt 150 gram boter en laat die iets kleuren. Braad nu het vlees hierin mooi goudbruin. Blus het vlees af met de azijn en wijn en voeg vervolgens de warme bouillon toe. Laat het vlees 4 tot 5 uur zacht sudderen op een klein pitje met de deksel op de pan. Voeg de peperkoek en de zilveruitjes toe en laat even doorsudderen.
Stap 2.
Maak nu de hete bliksem: Schil de aardappels en snijd ze in gelijke delen. Kook de aardappels in voldoende water met wat zout gaar. Giet af en pureer de aardappels en maak er met de room en 25 g boter een zachte puree van. Snijd de appel en peertjes in gelijke, kleine stukjes. Smoor ze gaar in wat 25 g boter en voeg er 2 theelepels kaneel aan toe. Meng ze door de puree en breng het geheel op smaak met veel peper en zout. Server de reepeper met de hete bliksem.