Rollade van bavette met pijnboompitten
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e800 g bavetteu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e20 g pijnboompittenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 rode ui, gesnipperdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 teentjes knoflook, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el verse tijm, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el verse oregano, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el verse bieslook, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el kappertjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eslagerstouw (vraag het je Keurslager)u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003cpu005cu003eBereidingstijd: 30 minutenu005cu003cbr /u005cu003eOventijd: 25 – 30 minutenu005cu003cbr /u005cu003eWachttijd: 10 minutenu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVlinder de bavette. Dit doe je door de bavette in de lengte doormidden te snijden en de twee delen aan u005cu0026eacute;u005cu0026eacute;n kant verbonden te laten. Vouw de bavette open als een boek, zodat het vlees dunner en gelijkmatiger is. Bestrooi met peper en zout.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eDoe de pijnboompitten, rode ui, knoflook, tijm, oregano, bieslook en kappertjes in een keukenmachine en meng ze tot een pasta. Smeer de pasta gelijkmatig over de bavette en rol de bavette op tot een rollade. Gebruik slagerstouw om de rollade vast te binden. Begin met het knopen van een touw in de breedte aan het begin en einde van de rollade. Vervolgens knoop je een touw over de lengte en sluit je af door opnieuw in de breedte te knopen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan. Bak de rollade in 1 tot 2 minuten rondom bruin. Plaats de rollade in een ovenschaal en schenk het braadvet erover. Bak de rollade in het midden van de oven gedurende 25 tot 30 minuten, totdat deze gaar is en een kerntemperatuur van 50 tot 55 graden heeft bereikt.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de rollade op een voorverwarmd bord en bedek deze losjes met aluminiumfolie. Laat het vlees zou005cu0026rsquo;n 10 minuten rusten. Snijd de bavette-rollade in gelijke plakken.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 312 KCAL (1316 KJ). VET 12,9 G (WAARVAN 7,0 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 5,1 G. EIWIT 44,4 G. VEZELS 1,1 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!