Romig soepje van Zaanse mosterd met Kempische ham en basilicum		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Voorgerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Onbekend									
							
							
Ingrediënten
1 liter kippenbouillon 
1 dl room 
Klontje roomboter 
3 eetlepels Zaanse mosterd
4 plakken Kempische (of Boeren rauwe) ham
4 to t8 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
Breng de kippenbouillon met de room aan de kook. Voeg de mosterd toe en laat dit samen even doorkoken. Monteer de soep: klop er een klontje koude roomboter doorheen. Breng de soep zo nodig op smaak met zout en peper. Schuim de soep op met een staafmixer en schenk hem in voorverwarmde borden. Garneer met de ham en basilicum.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!