Rookworst met pompoenpuree
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 rookworstenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 kg flespompoen, in blokjes gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukkenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 ui, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el Thaise rode currypastau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 ml kokosmelku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 ml wateru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e75 g cashewnotenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e40 g selderiju005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit de olie en bak hierin de ui met de currypasta glazig.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg de kokosmelk, 200 ml water, pompoen- en aardappelblokjes toe en laat circa 20 minuten stoven op een lage stand.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de rookworst 15 minuten in water dat net niet kookt. Giet de aardappelen met de pompoen af en bewaar 100 ml kookvocht. Stamp ze met het achtergehouden kookvocht tot een smeuu005cu0026iuml;ge stamppot.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBreng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de rookworst en garneer het gerecht met de cashewnoten en de blaadjes selderij.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 840 KCAL (3530 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 58 G (WAARVAN 34 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 53 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eTIP:u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePompoen kun je invriezen. Blancheer de rauwe pompoen eerst 2 tot 3 minuten. Bij minimaal -18u005cu0026deg; is de pompoen tot 12 maanden houdbaar.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGebruik bij voorkeur flespompoen. Deze bevat weinig zaadjes en vruchtvlees en is daardoor makkelijker te snijden dan een ronde pompoen.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!