
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 rookworstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e250 g champignonsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e50 ml knoflookolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 takje rozemarijn, de naaldjes gehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g cavolo nerou005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g tuinboontjes, gekookt en dubbel gedoptu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g verse zuurkoolu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 zoetzure augurken, in blokjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eu005cu0026frac12; bosje platte peterselie, gehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eDressing:u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 sjalotje, gesnipperdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eu005cu0026frac12; bosje platte peterselieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 eetlepel paddenstoelen-truffeltapenadeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 eetlepels Griekse yoghurtu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 eetlepels witte wijnazijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 ml zonnebloemolieu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBEREIDINGu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de rookworst. Laat deze afkoelen en snijd de worst in dunne plakjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de steeltjes van de champignons en leg de champignons met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de rozemarijn met de knoflookolie en besprenkel de champignons hiermee. Bestrooi de champignons met peper en zout en bak ze ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd de cavolo nero in repen en verdeel deze over de borden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng alle ingrediu005cu0026euml;nten voor de dressing met de staafmixer en giet er langzaam de zonnebloemolie bij.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBesprenkel de cavolo nero met de dressing en schep de dubbel gedopte tuinbonen eroverheen. Verdeel de zuurkool en voeg vervolgens de champignons toe. Besprenkel het nog eens met de dressing.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de plakjes rookworst eroverheen en maak het gerecht af met de zoetzure augurk en wat gehakte peterselie.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 595 KCAL (2500 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 56 G (WAARVAN 45 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 6 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eWEETJEu005cu003c/strongu005cu003e: Cavolo nero is het stevige broertje van boerenkool. De Italiaanse naam betekent letterlijk zwarte kool, vanwege het donkergekleurde blad. De groente groeit het beste bij koel weer en is daardoor hartje zomer niet verkrijgbaar.u005cu003c/pu005cu003e