Shepherd’s Pie met Ribfingers
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 grote lichtkruimige aardappels
  • 2 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el boter
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 600 g ribfingers
  • 2 el bloem
  • 100 ml gevogeltebouillon
  • 100 ml tomatensap
  • Peper en zout
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boter
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 el bloem
  • 100 ml slagroom
  • 200 g geraspte cheddar
  • 4-5 takjes tijm
  • 4-5 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Verdeel de ribfingers over de Perforated Cooking Grid. Strooi een handje wood chips op de gloeiende houtskool. Plaats de convector met Drip Pan en daarop het rvs rooster.
  2. Laat de temperatuur zakken naar 140 °C en houd dit aan.
  3. Rook en gaar de ribfingers circa 2 uur.
  4. Haal ze eruit en zet apart.
  5. Kook de aardappels 15 minuten, giet af en zet apart.
  6. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes.
  7. Risp de tijm en rozemarijn en hak fijn.
  8. Snipper voor de kaassaus ook een sjalotje en knoflook fijn.
  9. Verhit de boter in de Dutch oven op het rooster. Voeg ui, knoflook, paprika, tijm, rozemarijn, komijn en nootmuskaat toe.
  10. Sluit de deksel van de bbq en bak 2-3 minuten.
  11. Voeg de gerookte ribfingers toe en meng goed door.
  12. Meng de bloem door het geheel en laat 2 minuten garen. Blus af met gevogeltebouillon en tomatensap. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes pruttelen.
  13. Haal de Dutch oven van het rooster.
  14. Breng op de vulling op smaak met peper en zout. Schep de vulling in een ovenschaal. Verdeel de gekookte aardappels erover.
  15. Maak de Dutch oven schoon en zet terug op de bbq.
  16. Smelt de boter in de Dutch oven voor het maken van de kaassaus. Bak sjalot, knoflook en kerrie 2-3 minuten. Meng de bloem erdoor en laat opnieuw 2–3 minuten garen.
  17. Blus af met de slagroom en roer glad. Voeg de cheddar toe en laat smelten tot een egale saus.
  18. Giet de kaassaus over de aardappels. Steek tijm en rozemarijn als garnering bovenin. Zet de ovenschaal terug op het rooster en gaar 15 minuten tot de bovenkant licht goudbruin is

    Keurslagers bij jou in de buurt

    In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!