
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e500 g ossenhaasu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el mosterdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el piccalillyu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el ketchupu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGeraspte schil van 1 limoenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e12 kwarteleitjes, hardgekooktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e16 Amsterdamse uitjes, gehalveerdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 stengels lente-ui, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSteekring (12-14 cm)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eFrisse salade met vinaigretteu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl mosterdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el azijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e6 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e15 g bieslooku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e15 g kervelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e15 g muntblaadjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 stengels lente-ui, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e250 g boterslau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g gemarineerde tomaatjes, gehalveerdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eFrites van knolselderiju005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 grote knolselderiju005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el vadouvanu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl grof zeezoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd de ossenhaas zeer fijn (of laat je Keurslager dat doen) en breng het op smaak met peper, zout en olijfolie.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePureer de mosterd, piccalilly, ketchup en rasp van de limoen tot een gladde saus. Halveer de Amsterdamse uitjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKook de kwarteleitjes 3 minuten in kokend water, spoel ze koud af, pel en halveer de eitjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePlaats een steekring op de borden, schep er een eetlepel tartaar in en druk deze goed aan. Leg er dan een laagje Amsterdamse uitjes in, druk voorzichtig aan en schep daar bovenop weer een eetlepel tartaar. Vervolgens daarop een laagje halve kwarteleitjes, opnieuw voorzichtig aandrukken en sluit af met een eetlepel tartaar. Maak zo 4 mooie tartaartjes en bestrijk deze vlak voor het serveren met een eetlepel saus. Garneer eventueel met een overgebleven half kwarteleitje en strooi er lente-ui overheen.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eFrisse salade met vinaigretteu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eDoe alle ingrediu005cu0026euml;nten (behalve de sla en tomaatjes) in een hoge beker, pureeru005cu003cbr /u005cu003eze met de staafmixer en breng ze op smaak met peper en zout. Vul een schaal met de gewassen en gescheurde sla, verdeel hierover de vinaigrette en de tomaatjes.u005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eFrites van knolselderiju005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eVerwarm de oven op 200 graden. Bedek de bakplaat voor de oven met bakpapier. Schil de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in frites. Doe deze in een grote kom. Voeg olijfolie, vadouvan en zout toe en meng tot de frites goed bedekt zijn met olijfolie. Bak de frites circa 25 minuten en keer of schud ze halverwege om.u005cu003c/pu005cu003e