Winterse salade met biefstukpuntjes
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e500 g biefstukpuntjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e75 ml lichte sojasausu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eu005cu0026frac12; el crispy chili-olieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g groene aspergetipsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g flespompoen, gekookt in blokjes (of uitsteken met meloenbolletjeslepel)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g shiitakesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e9 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 teentje knoflook, geperstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 sneetjes bruin desembroodu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g radijs, in kwarten gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 rode puntpaprika, in dunne reepjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 lente-uien, in dunne ringetjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e80 g gerookte amandelen (of pompoenpitten)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e250 g gemengde slau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g babyspinazieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBakpapieru005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBenodigdheden dressingu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el (witte) misopastau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el (sushi-)azijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el sesamolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el lichte sojasausu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eu005cu0026frac12; tl gemberpoederu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 limoen, geraspt en daarna uitgeperstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eu005cu0026frac12; tl chilivlokkenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003cpu005cu003eMeng in een ruime kom de sojasaus met de crispy chili-olie. Voeg de biefstukpuntjes toe, schep deze goed om en laat het 15 minuten staan.u005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBereiding saladeu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven voor op 180 graden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBreng een pan water met zout aan de kook en blancheer de groene aspergetips circa 3 minuten. Doe vervolgens 10 minuten hetzelfde met de pompoenblokjes (of -bolletjes).u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd de shiitakes in reepjes en bak deze kort aan in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Strooi er wat peper overheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng 7 eetlepels olijfolie met de knoflook, voeg peper en zout toe en mix het geheel kort met de staafmixer. Besmeer de drie sneetjes desembrood hiermee royaal en leg ze op een bakplaat met bakpapier.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eToast het brood circa 5 tot 7 minuten mooi bruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen. Snijd daarna de afgekoelde toast in blokjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de ingrediu005cu0026euml;nten van de dressing en breng de salade eventueel op smaak met een beetje zout.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng in een grote kom de gemengde sla met de babyspinazie en verdeel dit over 4 borden. Verdeel vervolgens de pompoen, radijs, aspergetips, paprika, shiitakes, toastblokjes, lente-ui en amandelen eroverheen. Druppel de helft van de dressing erover.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eWok de biefstukpuntjes in 2 el olijfolie, voeg ze toe aan de salade en verdeel tot slot de rest van de dressing over de salade.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 930 KCAL (3852 KJ). VET: 74,0 G (WAARVAN 46,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 40,1 G. KOOLHYDRATEN: 60,2 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!