Gekonfijte sjalot		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Bijgerecht									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
– 400 g kleine sjalotjes
– 2 eetlepels bruine basterdsuiker
– 200 ml ruby port
– 200 ml vleesfond
– Roomboter
Bereidingswijze
- Schil de sjalotjes en snijd ze doormidden.
 - Laat 50 gram boter smelten in een koekenpan met de suiker en laat de sjalotjes hierin 5 minuten karamelliseren.
 - Blus af met ruby port en het vleesfond.
 - Laat de sjalotjes op zacht vuur 20 minuten inkoken.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!