Quinoa met shiitakes, gegrilde asperges en Parmaham
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten
- 150 g Parmaham
- 300 g quinoa
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
- 500 g asperges
- 12 shiitakes
- 200 ml witte wijn
- 100 g Parmezaanse kaas
- 45 g hazelnoten, grof gehakt
- 4 eidooiers
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Stoof de ui met de knoflook en shiitakes in een beetje olijfolie. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen.
- Voeg de quinoa toe met de wijn, 200 ml water en peper en zout naar smaak. Stoof de quinoa ca. 13 minuten, met het deksel op de pan. Let goed op dat het niet droogkookt. Voeg indien nodig extra water toe en laat het nog even wellen.
- Maak ondertussen de asperges schoon en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 6-8 minuten doorgaren en vervolgens goed uitlekken. Smeer ze in met twee eetlepels olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en gril ze nog 5 minuten in een hete grillpan.
- Bak de plakjes Parmaham kort in een koekenpan.
- Verdeel de quinoa over vier borden, leg er de gegrilde asperges bij met een plak Parmaham. Maak een kuiltje in de quinoa en leg er een eidooier in. Garneer het met de hazelnoten, Parmezaanse kaas en eventueel wat peterselie.
Weten wanneer asperges vers zijn? Wrijf twee stengels tegen elkaar aan. Als je een piepend geluid hoort, zijn de asperges vers.
LET OP! Dit recept bevat rauw ei, wat risicovol kan zijn voor ouderen, zieken, zwangere vrouwen en jonge kinderen.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!