
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g Parmahamu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e300 g quinoau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 kippenbouillonblokjeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 grote ui, fijngehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 teentjes knoflook, gepletu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 bosje bladpeterselie, fijngehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e500 g aspergesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e12 shiitakesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 ml witte wijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g Parmezaanse kaasu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e45 g hazelnoten, grof gehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 eidooiersu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eOlijfolieu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eStoof de ui met de knoflook en shiitakes in een beetje olijfolie. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg de quinoa toe met de wijn, 200 ml water en peper en zout naar smaak. Stoof de quinoa ca. 13 minuten, met het deksel op de pan. Let goed op dat het niet droogkookt. Voeg indien nodig extra water toe en laat het nog even wellen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak ondertussen de asperges schoon en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 6-8 minuten doorgaren en vervolgens goed uitlekken. Smeer ze in met twee eetlepels olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en gril ze nog 5 minuten in een hete grillpan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBak de plakjes Parmaham kort in een koekenpan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerdeel de quinoa over vier borden, leg er de gegrilde asperges bij met een plak Parmaham. Maak een kuiltje in de quinoa en leg er een eidooier in. Garneer het met de hazelnoten, Parmezaanse kaas en eventueel wat peterselie.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eWeten wanneer asperges vers zijn? Wrijf twee stengels tegen elkaar aan. Als je een piepend geluid hoort, zijn de asperges vers.u005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eLET OP! Dit recept bevat rauw ei, wat risicovol kan zijn voor ouderen, zieken, zwangere vrouwen en jonge kinderen.u005cu003c/pu005cu003e