Slavink met ketjapjus en gestoofde Chinese kool		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Oosters									
							
										
							
								
										Winter									
							
							
Ingrediënten
- 4 slavinken
 - 5 el vloeibare boter
 - 4 el ketjap manis
 - 2 teentjes knoflook in plakjes
 - 1 Chinese kool
 - zout en chilipepervlokken
 
Bereidingswijze
- Verwarm 2 el boter in de koekenpan en bak de vinken rondom bruin. Giet de ketjap eromheen en laat met het deksel op de pan 10 minuten stoven op zacht vuur. Rol de vinken af en toe om.
 - Snijd de kool doormidden en snijd het stronkje weg. Verwijder eventuele lelijke bladeren. Snijd de kool in repen. Verwarm 3 el boter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook aan. Leg de kool erin, bestrooi met zout en chilipeper en schep alles een paar keer om. Laat de kool met het deksel op de pan in circa 5 minuten stoven. Serveer de kool met de vinken en schep er een lepel jus over.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!