Ossenstaart

Kop & staart van rund

We nemen je mee in de wereld van ‘kop en staart’ van rund. Deze minder bekende, maar o zo smaakvolle delen verdienen een ereplaats in jouw keuken. Ontdek de rijke smaak en veelzijdigheid van ossenstaart, rundertong en runderwang, en laat je inspireren door de heerlijke Keurslager recepten met kop en staart van rund.

Ossenstaart

Een echte smaakmaker.
Bijzonder aan ossenstaart is dat het vlees boordevol bindweefsel zit. Dé smaakmaker bij uitstek. Soepliefhebbers weten hier wel raad mee: zij trekken er een heerlijke bouillon van. Vraag de Keurslager om de staart in kleine stukjes te snijden.
Een staart weegt al snel 1 kilogram.

Rundertong

Wie durft?
De tong van een rund weegt ongeveer 2 kilogram. De Fransen weten er wel raad mee! Zij eten dit vleesproduct graag bij de maaltijd. Proberen? Vraag de Keurslager om een lekker bereidingsadvies.

runderwang

Perfect om te stoven!
Aan weerszijden van de kop zitten de runderwangen. Dit vlees is doorregen met weinig vet, maar met veel pezen en spieren. Het vlees is niet mals en moet dus wel lang stoven. Maar dan heb je ook een heerlijke stoofpot.