
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e500 g rundergehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el paneermeelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 eiu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl komijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 tl milde paprikapoederu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e16 cherrytomaatjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e16 mini-champignonsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 g tomatenblokjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl gedroogde oreganou005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g Parmezaanse kaasu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng het rundergehakt met ei, paneermeel, komijn en paprikapoeder. Breng het op smaak met peper en zout en zet het vlees 1 uur in de koelkast. Draai er vervolgens 16 balletjes van.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLaat de prikkers even weken in water. Rijg er een champignon, een cherrytomaatje en dan een gehaktballetje aan en herhaal deze stappen. Maak op deze wijze 8 spiesjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eRooster de spiesjes in ongeveer 8 minuten goudbruin op de BBQ.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm ondertussen de tomatenblokjes met de oregano en doe de saus in schaaltjes. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen en laat dit een beetje smelten in de hete saus. Serveer de saus bij de spiesjes. u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 460 KCAL (1930 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 29 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e