
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 hele rookworsten (500 g)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e800 g aardappelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e600 g bospeenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 Jonagold appelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl knoflookpoederu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 takjes verse tijm, geritstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 rode uiu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e30 g mayonaiseu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl grove mosterdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el honingu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZwarte peperu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven voor op 200 graden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd de aardappels in kleine partjes. Haal een dunschiller over de bospeen en snijd ze in plakjes. Was de appel en snijd deze in kleine partjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eDoe de aardappels, bospeen en appel in een kom. Breng het op smaak met olijfolie, knoflookpoeder, tijm, versgemalen zwarte peper en zout. Meng het goed door elkaar.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de groenten erop. Snijd de rode ui in parten en leg deze tussen de groenten.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd de rookworst in plakjes en verdeel deze over de bakplaat, nadat het gerecht 15 minuten in de oven staat. Bak het geheel daarna nog 30 tot 35 minuten in het midden van de oven. Schep eventueel nog een keer om.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak ondertussen de mosterd-mayonaise. Meng daarvoor in een kommetje de mayonaise met mosterd en honing.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 839 KCAL (3489 KJ). VET: 53,9 G (WAARVAN 38,4 G ONVERZADIGD). EIWIT: 23,9 G. KOOLHYDRATEN: 59,5 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e